Een schitterende geschiedenis van juwelen & horloges

Sinds 1966 combineren we bij Jan Maes traditie en knowhow in de uurwerk- en juweliersbranche. De passie voor mechanica, precisie en schoonheid wordt al drie generaties lang doorgegeven. Een vierde generatie maakt nu zijn opwachting met evenveel liefde voor het vak. Ontdek ons verhaal!

Van een kleine juwelierswinkel…

De roots van Jan Maes liggen bij een groothandel in goud, die grootvader Jan Maes (1e generatie) tot 1958 runde. Die expertise leidde tot een eigen juwelierswinkel, waarin hun zoon Jan (2e generatie) al snel meedraaide als uurwerkmaker.  

…tot 3 filialen in shopping centers

Ook diens dochter An Maes (3e generatie) krijgt de smaak van juwelen te pakken. Samen met haar vader opent zij in 1986 een gloednieuw filiaal in het Koopcentrum van Sint-Niklaas. En in 1997 volgt een winkel in het Wijnegem Shopping Center, die An samen met haar echtgenoot Patrick leidt. 2 jaar later barsten de filialen uit hun voegen en wordt het tijd voor een nieuw concept. Maes on Time opent zijn deuren in Sint-Niklaas. Een winkel zonder deuren of drempels, waar trendy uurwerken en juwelen uitnodigen om rustig te snuisteren. 

Juwelen in een tent

In 2002 sluit het Koopcentrum zijn deuren. Samen met 12 andere handelaars moet Jan Maes noodgedwongen zijn onderkomen zoeken in “De tent”. Schitterende juwelen worden 9 maanden lang uitgestald onder een zeildoek.

Jan Maes in een nieuw kleedje

En dan is het nieuwe Waasland Shopping Center voltooid. 140 winkels onder één dak, waarvan 2 van Jan Maes. Trouwe klanten vinden moeiteloos hun weg terug naar de juwelen en horloges. Ook de winkel in het Wijnegem Shopping Center krijgt een opknapbeurt. In ons gloednieuwe interieur schitteren de juwelen van Bigli en J&A des te meer.

Grace and glory

Bij Jan Maes willen we jou altijd de toppers en bestsellers aanbieden. Daarom breiden we ons assortiment horloges steeds uit met exclusievere merken zoals Longines, Breitling of Tag Heuer, of met fashionmerken als Fossil. Dames met een hart voor juwelen zullen dan weer gek zijn op de betoverende collectie van Hulchi Belluni. Speciaal voor fashionista’s hebben we trouwens een nieuw concept ontwikkeld. Kom binnen bij Grace & Glory en voel je meteen op en top de zelfbewuste vrouw die je bent! Hier in deze winkel vind je vooral prijsvriendelijke merkjuwelen.

Wist je trouwens dat onze ervaren teams in Sint-Niklaas en Wijnegem steeds klaar staan om jou te adviseren? Ook kleine herstellingen kunnen wij snel uitvoeren. Ontdek onze service!