Inschietoorbellen

Klaar om te stralen met één of meerdere oorbellen? Dan moet je uiteraard eerst gaatjes in je oren prikken. Bij Jan Maes gebeurt dat steriel én pijnloos.s.

 

Clean met Studex

We werken met oorbellen en instrumenten van het kwaliteitsmerk Studex. Hun System 75™-toestel “schiet” geen gaatjes, maar ”zet” ze. Doordat de oorbel zichtbaar is tijdens het maken van het gaatje, kunnen we heel precies positioneren. Bovendien is de stift die door het oor gaat dunner.
Geen knal, geen weefselbeschadiging, geen pijn!

De steriele cartridge van het Studex System 75™-toestel is zo ontworpen dat de sluiting automatisch op een ideale afstand op de steker zit. Zo is er voldoende ruimte tussen de oorbel en je huid. En genezen jouw gaatjes sneller.

 

Gaatjes prikken zonder traantjes

Is jouw kleine spruit drie jaar of ouder en droomt hij/zij van mooie oorbelletjes? Dan zetten onze vriendelijke medewerkers graag de eerste gaatjes. Het Jan Maes teams is niet alleen gediplomeerd via Studex, we zijn ook geduldig met je lieve kapoen. Van het uitzoeken van het favoriete model tot het geruisloos en nauwelijks voelbaar zetten van de gekozen oorbelletjes. Bij kinderen hebben we de gewoonte om met twee personen, in beide oortjes tegelijk, te prikken. In een oogwenk is het achter de rug en straalt jouw kind met de nieuwe oorbelletjes. Zo maakt het Jan Maes team er een positieve ervaring van. Jouw oogappel gaat fier naar huis met leuke Studex oorbelletjes en een diploma.

 

Mooie inschietoorbellen voor hem en haar

Naast goed advies, mag je bij Jan Maes rekenen op hoogwaardige materialen. In de collectie van Studex is er voor ieder wat wils. De prijzen variëren naargelang de kwaliteit en het model dat je kiest. Het is ook mogelijk om één stuk aan te kopen. Ideaal voor een asymmetrische look van je tweede of derde gaatje of voor mannen die geen oorbellenpaar wensen.

 • Chirurgisch staal: dé klassiekers van eenvoudige bolletjes tot kleurige steentjes en zirkonia.
  29 à 39 euro
 • Titanium: huidvriendelijke anti-allergene modellen.
  39 euro
 • Goud: meer dan 24 modellen in 14- tot 18-karaats goud.
  84 à 95 euro
 • Mannencollectie: oorbellen in chirurgisch staal of goud.
  vanaf 29 euro
 • Kindercollectie: kies toffe bloemetjes of leuke vlindertjes als eerste paar oorbellen!
  vanaf 18 euro

Verzorg je oren na het prikken

Een goede en regelmatige nazorg is bijna net zo belangrijk als kwalitatieve apparatuur, hoogwaardige materialen van de ingeschoten oorbellen en opgeleide zetters.

Jan Maes informeert en adviseert zowel voor, tijdens als na het prikken van gaatjes. Hieronder tref je ons belangrijkste verzorgingsadvies en de do’s-and-don’ts voor het spoedig genezen van je gaatjes.

 • De oorbellen mogen niet te dicht bij het oor aansluiten. Spannen ze? Los dan het slotje een beetje totdat je een klik hoort. De modellen van Studex hebben een gleufje achteraan de oorbelstift waardoor de steker en de sluiting voldoende ruimte aan je oorlel bieden.
 • Raak de oren en/of stekers niet onnodig aan, behalve om dagelijks aan de oorbellen te draaien.
 • Reinig en ontsmet de voor- en achterkant regelmatig, één à twee maal per dag, met een wattenstaafje met Studex Ear Care AntiSept. Gebruik géén alcohol of waterstofperoxide om nieuwe gaatjes in de oren te ontsmetten. Dit kan niet alleen pijn doen, maar zal het oor ook uitdrogen.
 • Zorg ervoor dat er geen shampooresten achterblijven wanneer je je haar wast. Dit kan infecties veroorzaken.
 • Hou de oorbelletjes gedurende 4 tot 6 weken voortdurend in, behalve na 3 à 4 weken. Dan dien je de oorbelletjes eventjes uit te doen om het staafje grondig te ontsmetten. Steek het oorbelletje daarna onmiddellijk terug in.
 • Blijf gedurende de eerste 6 maanden nooit langer dan 24 uur zonder oorbellen. De gaatjes zouden nog kunnen toegroeien. Draag ook niet meteen te zware oorhangers. Het gaatje kan groter worden en gemakkelijk uitrekken.

De eerste week kan enige roodheid en zwelling optreden. Heb je langer last van roodheid, zwelling én pijn? Kijk dan of de oorbellen niet te strak zitten en maak ze zo nodig losser. Als dit niet helpt, raadpleeg dan je arts.

Kom langs in onze winkels

Wanneer je gaatjes wil laten schieten in één van onze winkels in Wijnegem of Sint-Niklaas (Jan Maes en Maes On Time), hoef je hier geen afspraak voor te maken. Hier zijn steeds twee gediplomeerde personen aanwezig om al dan niet tegelijkertijd oorgaatjes te prikken. In Oostende kan je ook gaatjes laten zetten op afspraak. Neem contact op met de winkel door de te mailen naar oostende@janmaes.be of bel naar 059/299 520.

Tiny Tips: zacht voor kleine oortjes

Wist je dat Jan Maes ook Tiny Tips verdeelt? De oorbellenlijn van Studex is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid van kinderen of voor zij die recent een gaatje hebben laten prikken. Alle oorbellen van Tiny Tips zijn huidvriendelijk (nikkelafgifte-, lood-, cadmium- en kobaltvrij volgens EU-Nikkelrichtlijn én FDA-richtlijnen), vervaardigd uit chirurgisch staal al dan niet 24 karaat goud gecoat én zitten in een steriele blisterverpakking. Ontdek de leuke collectie van Tiny Tips on- én offline bij Jan Maes.

Gaatjes schieten: het perfecte cadeau

Heb je een verjaardag te vieren? Of wil je jouw oogappel schitterend aan het nieuwe schooljaar laten beginnen? Een eerste communiekant of bloemenmeisje maak je ongetwijfeld ook blij met eerste gaatjes. De schattige en huidvriendelijke oorbelletjes van Tiny Tips zijn zeer cadeauwaardig.