team Jan Maes


Een schitterende geschiedenis van juwelen en horloges

Sinds 1966 combineren we bij Jan Maes traditie en knowhow in de uurwerk- en juweliersbranche. De passie voor mechanica, precisie en schoonheid wordt al drie generaties lang doorgegeven. Een vierde generatie maakt nu zijn opwachting met evenveel liefde voor het vak. Ontdek ons verhaal!

Van een kleine juwelierswinkel…

De roots van Jan Maes liggen bij een groothandel in goud, die grootvader Jan Maes (1e generatie) tot 1958 runde. Die expertise leidde tot een eigen juwelierswinkel, waarin hun zoon Jan (2e generatie) al snel meedraaide als uurwerkmaker.  

…tot 3 filialen in shopping centers

Ook diens dochter An Maes (3e generatie) krijgt de smaak van juwelen te pakken. Samen met haar vader opent zij in 1986 een gloednieuw filiaal in het Koopcentrum van Sint-Niklaas. En in 1997 volgt een winkel in het Wijnegem Shopping Center, die An samen met haar echtgenoot Patrick leidt. 2 jaar later barsten de filialen uit hun voegen en wordt het tijd voor een nieuw conceptMaes on Time opent zijn deuren in Sint-Niklaas. Een winkel zonder deuren of drempels, waar trendy uurwerken en juwelen uitnodigen om rustig te snuisteren. 

Juwelen in een tent

In 2002 sluit het Koopcentrum zijn deuren. Samen met 12 andere handelaars moet Jan Maes noodgedwongen zijn onderkomen zoeken in “De tent”. Schitterende juwelen worden 9 maanden lang uitgestald onder een zeildoek.

Jan Maes in een nieuw kleedje

En dan is het nieuwe Waasland Shopping Center voltooid. 140 winkels onder één dak, waarvan 2 van Jan Maes. Trouwe klanten vinden moeiteloos hun weg terug naar de juwelen en horloges. Ook de winkel in het Wijnegem Shopping Center krijgt een opknapbeurt. In ons gloednieuwe interieur schitteren de juwelen van Bigli en J&A des te meer.

Grace & Glory

Bij Jan Maes willen we jou altijd de toppers en bestsellers aanbieden. Daarom breiden we ons assortiment horloges steeds uit met exclusieve merken zoals LonginesBreitling of Tag Heuer, of met fashionmerken als Fossil. Dames met een hart voor juwelen zullen dan weer gek zijn op de betoverende collectie van Hulchi Belluni. Speciaal voor fashionista’s hebben we in 2013 een nieuw concept ontwikkeld. Kom binnen bij Grace & Glory en voel je meteen op en top de zelfbewuste vrouw die je bent! Hier in deze winkel vind je vooral prijsvriendelijke merkjuwelen.

Jan Maes Oostende

In dé shoppingstraat van Oostende, Kapellestraat 5, openen we onze 3de Jan Maes winkel. En hopen we zo ook aan de kust vele harten te kunnen veroveren met onze prachtige collecties. In Oostende ontdek je collecties van BlushDulci Nea en uiteraard ook onze toppers en bestsellers. Wist je dat Patrick hier is opgegroeid? Het voelt net als thuiskomen.

Service en advies

Advies en service zijn de kernwoorden voor al onze filialen! Je kan in Sint-Niklaas, Wijnegem en Oostende steeds op expertise en advies rekenen. Ook kleine herstellingen kunnen wij snel uitvoeren.