05 jun 2021

Wereld Milieu & Oceanen Dag: Inspirerende merken in de kijker

Bij Jan Maes zetten we graag, naar aanleiding van Wereld Milieu Dag en Wereld Oceanen Dag, producten uit ons assortiment in de kijker die met aandacht voor het milieu ontwikkeld zijn.

Op 5 juni is het Wereld Milieu Dag dan wordt er aangespoord om bewust stil te staan bij onze algehele milieuproblemen die wereldwijd invloed hebben op het menselijk welzijn en de economische ontwikkeling. Een paar dagen later, op 8 juni, is het Wereld Oceanen Dag. Op deze dag gaat de aandacht vooral naar de oorzaken van de vervuiling van oceanen. Oceanen zijn belangrijk voor de voedselzekerheid en gezondheid, het voortbestaan van alle leven en de veerkracht van het klimaat.

Hoewel de uitdaging groot is, kan iedereen bijdragen aan een beter milieu. Maak jij mee het verschil? Laat je inspireren door deze duurzame collecties...

Ice Watch Ice Solar Power: Change. You Can!

Zet samen met Ice Watch de stap naar verandering. Ontdek het eerste horloge op zonne-energie van dit Belgische merk: de ICE Solar Power. Het is ontworpen in functie van duurzaamheid. Het milieuvriendelijke uurwerk wordt aangedreven door natuurlijk of kunstmatig licht via geïntegreerde, ultradunne zonnecollectoren onder de wijzerplaat. Bye, bye conventionele batterijen! Hallo, horloge dat eindeloos kan worden opgeladen! De ICE Solar Power is hét bewijs dat engagement en mode hand in hand kunnen gaan, want deze modellen zien er ook nog eens stijlvol uit! Wist je dat zelfs de verpakking gemaakt is uit gerecycleerde materialen?

Certina: Sea Turtle Conservancy

Sinds 2017 is Certina ondersteunende partner van de Sea Turtle Conservancy (STC), een organisatie die het leefgebied van zeeschildpadden beschermt. Samen zetten ze zich proactief in voor de bescherming van deze bedreigde diersoort. Een aanzienlijk deel van de opbrengst schenken ze dan ook aan deze non-profit organisatie. Bovendien treedt Certina al jaren in zee met sponsering van schildpadden met haar “Tour de Turtles” project. Wist je dat Zwitsers horlogemaker Certina het schildpadembleem ook gebruikt voor haar veelgeprezen DS “Double Security” Concept, dat staat voor veerkracht?

Seiko: Save The Ocean

Het bijzonderde "Save The Ocean" project van Seiko doet ons stilstaan bij het belang van gezonde oceanen. Seiko doneert opbrengsten van de Prospex Save The Ocean uurwerken aan Sea Conservation & Environmental Oragnisations. De beschermde Witte Haai wordt vertegenwoordigt in een groot deel van de Save The Ocean modellen. Te herkennen aan de prachtige oceaanblauwe wijzerplaten met fraaie haaienvin. Het beschermde en grootste zeereservaat ter wereld, Antarctica, is de volgende toevoeging aan deze bijzondere collectie. De kleurschakeringen en textuur van de wijzerplaat weerspiegelen de wit-blauwe uitzichten van het gebied, die ontstaan door de weerkaatsing van het licht op het ijs, terwijl de voetafdrukken van de pinguïns het slinkende aantal van de bewoners voorstellen.

Wakkeren deze inspirerende producten jouw duurzaam karakter aan? Investeer in het milieu en koop bewust een vleugje verantwoorde mode bij Jan Maes. Shop 24/7 online op onze Belgische webshop of koop lokaal in één van onze fysieke winkels te Sint-Niklaas, Oostende of Wijnegem.

Save the planet – in style!