Horloges van Tissot

Verwijder alle filters

Tissot bewijst sinds 1853 dat traditionele ambacht en innovatie hand in hand kunnen gaan. Het verhaal van dit Zwitserse horlogemerk start in Le Locle, de wieg van de Zwitserse horloge industrie. Charles-Emile en zijn vader Charles-Félicien Tissot richten met diepgeworteld respect voor horlogetradities en hun passie voor precisie én prestaties Tissot op als klein familiebedrijf. Al snel maakt de Tissot naam het ook tot ver buiten de Zwitserse grenzen en was het aanwezig op verschillende wereldtentoonstellingen. Van Parijs tot Moscow en Chicago. Iedereen zag de waarde van de betrouwbare Tissot zakhorloges.


Innovators by Tradition

Tissot heeft sinds 1853 een oorsprong op zijn concurrenten. Tissot was een van de eersten die polshorloges maakte, al voor de jaren 1910 toen de polshorloges in opmars waren. Rond die tijd was het Zwitserse familiebedrijf Tissot uitgegroeid tot een krachtige fabriek aan de Chemin des Tourelles in Le Locle, waar tot op de dag van vandaag het hoofdkantoor van Tissot is gevestigd. Wist je dat er zelfs een Tissot-gastenboek ligt met interessante bezoekers? Zo vereeuwigt het gastenboek één erg speciale handtekening van Grace Kelly, prinses van Monaco. In 1930 trekt Tissot opnieuw het voortouw met het ontwikkelen van ‘ s werelds eerste anti-magnetische polshorloge, de Tissot Antimagnétique. Kort daarna bundelden Tissot en Omega de krachten en creëerden de eerste Zwitserse horlogemakersvereniging, SSIH. En in 1983 verenigen meerdere Zwitserse top-horlogemakers zich met de innovatieve strategieën van Nicolas Hayek onder de Swatch Group, dat vandaag ’s werelds grootste uurwerkfabrikant is.


T-Classic

Tissot kwalificeert zich met hoogstaande kwaliteit aan competitieve prijzen. Dat maakt Tissot horloges populair bij mannen en vrouwen wereldwijd. In het uitgebreide assortiment zit voor ieder wat wils. De T-Classic collectie biedt klassieke, tijdloze kwaliteitshorloges gebaseerd op technische Zwitserse tradities.


T-Sport

Tissot is onlosmakelijk verbonden met motorsport, wielrennen, basketbal, hockey en rugby. Gericht op precisie en prestaties bezorgde Tissot de rol van official timekeeper voor verscheidende sportevenementen. Wereldmerk Tissot is in partnerschap met onder meer NBA, FIBA, Tour de France, Giro, La Vuelta, en MotoGP. Maar wat Tissot T-Sport horloges vooral kenmerkt, is hun engagement om premium kwaliteit toegankelijk te maken. De precieze sportuurwerken van Tissot zijn niet alleen populair bij professioneel sporters, maar ook bij amateursporters.


Tissot Héritage

De Tissot Héritage-collectie is een hommage aan de geschiedenis van Tissot. Enkele oude topmodellen krijgen een hedendaagse update. Het zijn stuk voor stuk musthaves voor horlogeliefhebbers en verzamelaars.


T-Touch

Smart én 100% Swiss Made? Tissot realiseert het. Tissot bracht haar eerste tactiele horloge met touchscreen al uit in 1999, toen ook de allereerste smartphones het licht zagen. De T-Touch Connect is meer dan een slimme gadget. Met kwalitatieve materialen, een ergonomische ontwerp en Zwitsers binnenwerk en makelij creëert Tissot een elegante, duurzame en intelligent assistent voor op uw pols. Lees meer over de T-Touch in onze blog.

Bestel jouw Swiss Made horloge van Tissot online bij Jan Maes. Onze gecertificeerde verkopers geven je graag advies binnen het ruime Tissot assortiment. Als officieel verdeler van Tissot kan je tevens terecht bij Jan Maes voor alle diensten na verkoop.

Ontdek ook de klasse van andere topmerken uit dezelfde prijsklasse van de Swatch Group als Tissot, met name Balmain en Certina.