Inschietoorbellen

Jouw eerste inschietoorbellen bij Jan Maes

Wil je graag oorbellen dragen? Dan moet je uiteraard eerst gaatjes in je oren prikken. Bij Jan Maes gebeurt dat steriel én pijnloos.

Clean met Studex

We werken met oorbellen en instrumenten van het kwaliteitsmerk Studex. Hun System 75™-toestel ‘schiet’ geen gaatjes, maar ‘zet’ ze. Doordat de oorbel zichtbaar is tijdens het maken van het gaatje, kunnen we heel precies positioneren. Bovendien is de stift die door het oor gaat dunner. Geen knal, geen weefselbeschadiging.

De cartridge is zo ontworpen dat de sluiting automatisch op een ideale afstand op de steker zit. Zo is er voldoende ruimte tussen de oorbel en je huid. En genezen jouw gaatjes sneller.

Gaatjes prikken zonder traantjes

Is jouw meisje al drie jaar of ouder en droomt ze van mooie oorbelletjes? Dan prikken wij graag gaatjes. Onze medewerkers hebben daar een heus diploma voor. We doen dat trouwens altijd met 2 personen, in beide oortjes tegelijk. In een oogwenk is het achter de rug en straalt jouw dochter met haar nieuwe oorbellen in de vorm van vlindertjes, bloemetjes…

Toffe inschietoorbellen voor hem en haar

In de collectie van Studex is er voor ieder wat wils:

 • Staal: van eenvoudige bolletjes tot kleurige steentjes en zirkonia. Dit zijn de klassiekers.
 • Titanium: een waaier aan modellen. Bolletje, steentje? Jij kiest.
 • Goud: meer dan 24 modellen in 14- tot 18-karaats goud.
 • Mannencollectie: oorbellen in chirurgisch staal of goud. 

Kindercollectie: kies toffe bloemetjes of leuke vlindertjes als eerste paar oorbellen!

Maak nu een afspraak of ga langs in een van onze winkels.

Verzorg je oren na het prikken

 1. De oorbelletjes mogen niet te strak rond het oor aansluiten. Spannen ze? Los dan het slotje een beetje totdat je een klik hoort.
 2. Draai dagelijks aan de oorbellen.
 3. Reinig en ontsmet de voor- en achterkant regelmatig, bijvoorbeeld met een wattenstaafje met Studex Oor Antisept of ontsmettingsalcohol.
 4. Zorg ervoor dat er geen shampooresten achterblijven wanneer je je haar wast. Dit kan infecties veroorzaken. Ook haar of haarproducten kunnen het gaatje irriteren.
 5. Hou de oorbelletjes gedurende 4 tot 6 weken voortdurend in.
 6. Blijf gedurende de eerste 6 maanden nooit langer dan 24 uur zonder oorbelletje. De gaatjes zouden nog kunnen toegroeien.
 7. Toch moet je na 3 à 4 weken de oorbelletjes eventjes uitdoen om het staafje grondig te ontsmetten. Steek het oorbelletje daarna onmiddellijk terug in.

Last van roodheid, zwelling of pijn? Kijk dan of de oorbellen niet te strak zijn en maak ze zo nodig losser. Als dit niet helpt, ga je best naar de dokter. Misschien heb je een allergische reactie.